Ontdek het mooie Schouwen-Duiveland
1 1 1 1 1 4
U bevindt zich // De omgeving
Een kijkje in de omgeving

Onze minicamping is gelegen op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland. Voor degenen die centraal wil zitten maar buiten de drukke toeristencentra wil verblijven is de ligging van onze minicamping ideaal.

Onze minicamping is gelegen op 1 km afstand van het ringdorpje Ouwerkerk. Dit dorp is bekend door de dijkdoorbraak tijdens de Watersnoodramp in 1953. Hier treft u een kleine dorpswinkel/bakkerij en twee gezellige dorpscafés, waar u ook lekker en betaalbaar wat kunt eten of eten kunt afhalen. Ouwerkerk heeft ook een Museum, "het Watersnoodmuseum", een bezoek zal indruk maken en is zeker de moeite waard!

Het bos- en waterrijke krekengebied van Ouwerkerk, ontstaan door "de ramp van 1953" is een mooi wandel en fietsgebied. Het strandje van Ouwerkerk aan de Oosterschelde (op 2 à 3 km afstand van de camping) is ideaal met jonge kinderen en in de zomermaanden bewaakt door de reddingsbrigade, er is een toilet en een EHBO-post. Daarnaast is de pier bij het strandje een geliefde duikstek.

Het bekende sfeervolle stadje Zierikzee ligt op 5 km afstand. Deze plaats heeft vele monumentale panden en een gezellige haven, u vind hier een leuk levendig centrum met verschillende terrasjes. Elke donderdag is er een weekmarkt.

De mooie uitgestrekte Noordzeestranden met prachtige duinen en de toeristische badplaatsen Renesse en Burgh-Haamstede zijn gemakkelijk te bereiken met de auto in ongeveer 15-20 minuten.

Voor verdere uitgebreide informatie omtrent bezienswaardigheden en activiteiten op Schouwen-Duiveland raden wij u aan de website van VVV Zeeland te raadplegen.

Contact

Boerderij Camping "De Vrijbuiter"
Stefan en Jantina Gyarmathy
Vissersweg 1
4306 NS Nieuwerkerk
(Afslag Ouwerkerk)

T. 0111-745257
M. 06-30572456 of 06-30151764
E. contact@campingdevrijbuiter.nl
Winnaar Zeeland 2010

Hartelijk dank voor uw stem!